Hoe bereid ik een kipfilet?

Kipfilet bakken

Wilt u een kipfilet bakken? Dan bakt u deze bij voorkeur als een biefstuk, hooguit 3 minuten per kant. Er zit minder vocht/water in onze kipfilets dan in die van vleeskuikens, waardoor het product sneller ‘droog’ is dan gangbare kipfilet. Een goed alternatief voor deze filet is Sous-vide garen*, zeker het aanraden waard. De kipfilets van de Oranjehoen zijn over het algemeen vetter waardoor de smaak en malsheid anders is.

Bekijk hier al onze kipfilets


Kipfilet in de oven

U kunt kipfilet ook bereiden in de oven. Volg de volgende stappen:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Pak een ovenschaal, leg daar de kipfilets en en smeer in met olijfolie. Zorg ervoor dat de onderkant ook bedekt is met olijfolie.
  3. Strooi wat peper en zout over de kipfilets. 
  4. Doe de kipfilets in de oven en draai de kipfilet na 15 minuten om. Het vocht en de olijfolie die naar beneden is gedropen kunt u nu over de bovenkant schenken.
  5. Laat de filet nog 10 minuten garen in de oven.