Kipfilet bakken
Wilt u een kipfilet bakken? Dan bakt u deze bij voorkeur als een biefstuk, hooguit 3 minuten per kant. Er zit minder vocht/water in onze kipfilets dan in die van vleeskuikens, waardoor het product sneller ‘droog’ is dan gangbare kipfilet. Een goed alternatief voor deze filet is Sous-vide garen*, zeker het aanraden waard. De kipfilets van de Oranjehoen zijn over het algemeen vetter waardoor de smaak en malsheid anders is.
Kipfilet in de oven
U kunt kipfilet ook bereiden in de oven. Volg de volgende stappen:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Pak een ovenschaal, leg daar de kipfilets en en smeer in met olijfolie. Zorg ervoor dat de onderkant ook bedekt is met olijfolie.
- Strooi wat peper en zout over de kipfilets.
- Doe de kipfilets in de oven en draai de kipfilet na 15 minuten om. Het vocht en de olijfolie die naar beneden is gedropen kunt u nu over de bovenkant schenken.
- Laat de filet nog 10 minuten garen in de oven.