Lang leve de runderlever!
Het stukje runderlever is waarschijnlijk het gezondste vlees wat u kunt eten. De runderlever is namelijk dé opslagplaats geweest voor allerlei belangrijke voedingsstoffen. Denk hierbij aan vitamine A, B-12, D, E, K, foliumzuur en mineralen als koper en ijzer. Ook omega-3-vetzuren behoren tot de waslijst en runderlever wint het vaak aan voedingsstoffen in vergelijking met spiervlees. Voor ons reden genoeg om dit stukje populairder te maken in Nederland!
Runderlever bereiden
Runderlever kent heerlijke bereidingen. Zo kan lever bijvoorbeeld in de pan gebakken worden met ui en/of appel. Lekker laten sudderen. Het vlees is ook geschikt voor op de barbecue. Heerlijk om het stuk nog te omwikkelen met spek. De ultieme tip is het vlees altijd op rustig vuur en nooit te snel te bereiden. Zo voorkomt u dat het vlees droog of stug wordt.
Nog wat andere bereidingen voor lever;
- Verwerk ‘m in de jus door de lever in kleinere stukken te snijden, eventjes mee te bakken en vervolgens te pureren met het braadvocht. Hierdoor krijgt u een dikke, krachtige jus.
- Verwerk de lever in zelfgemaakte paté.
- Gebruik het vlees voor een zelfgemaakte leverworst.
Van Kop tot Staart koken
Runderlever past helemaal in ons ‘van Kop tot Staart eten’ concept. Met dit assortiment laten wij u graag kennismaken met een aantal vergeten delen van het rund die juist zo smaakvol kunnen zijn.