Wat is de houdbaarheid van de producten?

Doorgaans al onze producten worden diepgevroren geleverd. Maar hoe lang kunt u nou eigenlijk een stukje kip of juist een bone broth bewaren in de diepvries of koelkast? Lees hieronder meer over de houdbaarheid van onze producten.


Houdbaarheid diepgevroren vlees en kip

  • De houdbaarheid van diepgevroren vlees en kip is 12 maanden.
  • Na ontdooien kunt u het tot 3 dagen bewaren in de koelkast. Als de koelkast kouder staat soms wel tot 5 dagen.
  • Doordat er geen antibiotica, salmonella en ESBL in het vlees zit, treedt bederf minder snel op.

 

Houdbaarheid droge worst

  • Droge worst kan in de vriezer, maar dit hoeft niet.
  • De droge worst is bij kamertemperatuur 6 maanden houdbaar, zolang de vacuümverpakking dicht is.
  • Eenmaal uit de verpakking kunnen droge worsten het beste op een koele, donkere plaats bewaard blijven, maar drogen ze wel verder. 
  • Ze zijn wel maanden houdbaar, maar als ze te droog zijn moeten ze eerst weer geweld worden alvorens consumptie.
  • Runderrookworst is ongeveer een half jaar te bewaren in de vriezer. Eenmaal geopend nog een paar dagen in de koelkast.

 

Houdbaarheid bone broth

  • Bone broth is in de vriezer een jaar lang te bewaren.
  • Ontdooid kun je het nog 4 dagen in de koelkast bewaren.
  • Je kan het ook ontdooien en in kleinere porties weer invriezen, als je niet alles direct gaat gebruiken.

 

 Houdbaarheid ossewit en reuzel

  • Ossewit en reuzel is heel lang houdbaar omdat dit vet betreft.
  • Koel bewaren is niet nodig. Invriezen kan, maar hoeft niet.
  • We hanteren 12 maanden houdbaarheid op het etiket.

 

Houdbaarheid vleeswaren

  • Onze vleeswaren zijn tot 4 dagen houdbaar in de koelkast.
  • In de vriezer kunt u het 12 maanden bewaren.
  • Leverworst is in gesloten verpakking zelfs 2 maanden houdbaar. Eenmaal aangebroken is de leverworst een week houdbaar in de koelkast.


( van alle producten staat de houdbaarheid op de verpakking )