Er zijn een paar redenen waarom lamsvlees een ander vetgehalte kan hebben:
- Omdat de vraag naar lamsvlees kleiner is dan bij andere diersoorten, wordt meestal het vlees van slechts één lam verwerkt. Hierdoor is het vetgehalte volledig afhankelijk van dat betreffende dier en verschilt dus per dier.
- Bij andere soorten gehakt kan het vlees van meerdere dieren worden gemengd, omdat hier bijvoorbeeld meer vraag naar is, om het ideale vetgehalte te krijgen; zo'n 20%. Wij mengen gehakt doorgaans niet, tenzij aangegeven bij het product.
- Omdat de dieren in de winter meer eten, om zich tegen de kou te beschermen, zal het vlees in de winter meer vet bevatten. Het vlees wat je in het voorjaar of in de zomer koopt bevat dan minder vet.
- Het hangt er ook van af waar de dieren gegraasd hebben. Sommige van onze dieren grazen in bossen en heidegebied, waar vooral droge planten staan. Als ze op grasland grazen, wat voedzamer is, zullen de lammeren meer vet hebben.
Aan deze invloeden kunnen we niks aan veranderen. Geen dier is hetzelfde en wij gaan met zorg om wat het dier ons geeft. We willen bovendien onze natuurproducten zo veel mogelijk in hun pure waarde laten zonder het toevoegen van E-nummers en kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen.